Over FASE

First Aid for Sport Events (FASE) is opgericht in 2004 door Hidde Visser, Nel Visser en Alexander Veen. Aanleiding tot oprichting van het bedrijf was de toenemende vraag naar professionele medische zorg voor (sport)evenementen.

Alexander was na zijn afstuderen in 1999 als basisarts verbonden aan het Thialf stadion als "spoedarts" voor de schaatsers en als aanvulling op standaard EHBO en Rode Kruis zorg. Om de hulpverlening te professionaliseren werd naast de arts ook een verpleegkundige ingezet en is FASE opgericht in 2004. Sindsdien is er een vaste samenwerking met de KNSB en verzorgt FASE de medische hulpverlening bij alle (inter)nationale evenementen van de KNSB (langebaan schaatsen, shorttrack, marathon en inline-skaten). Goede samenwerking met ketenpartners leidt elk jaar weer tot een toenemend aantal evenementen en inmiddels wenden ook andere organisaties zich tot FASE met de vraag om professionele eerste hulpverlening op advanced life support (ALS) niveau. Zo verzorgt FASE voor de circuits van Zandvoort en Assen in samenwerking met ANWB-Medical Air Assistance de medische helikopter tijdens verschillende races.

In de loop der jaren is de dienstverlening van FASE uitgebreid en bieden wij naast de evenementenzorg een tal van opleidingen, management en medische ondersteuning voor ziekenhuizen, ambulancediensten en de Zelfstandig Uitname Teams en is onze naam gewijzigd in First-Aid, Services and Education.

Maak kennis met onze mensen

Alexander Veen

Eigenaar/Algemeen Directeur
Anesthesioloog/MMT-arts
a.veen@fase.biz

Hidde Visser

Eigenaar/Directeur HRM
Verpleegkundige
Anesthesiemedewerker
h.s.visser@fase.biz

Jan Willem Boer

Spoedeisendehulp-Verpleegkundige
Coordinator evenementen
j.w.boer@fase.biz

Nel Visser

Verpleegkundige
Anesthesiemedewerker
Zelfstandig Uitname Team
n.visser-kok@fase.biz